Houtpellets (cv-ketels)

Houtpellets zijn een CO2 neutrale vaste brandstof. Deze vaste brandstof wordt gebruikt voor verwarming van water en/of gebouwen. Rechtstreeks uit de pelletkachel, haard, houtkachel of via de CV-installatie. De pellets worden vervaardigd uit samengeperst afvalhout. Vroeger werd dit product als afval gezien, maar nu dus als een hoogwaardig verbrandingsproduct. Hout is een CO2 neutrale brandstof. Dit doordat bomen tijdens hun levenscyclus CO2 hebben opgenomen. Tijdens de verbranding komt deze CO2 weer vrij. Hierdoor wordt een extra CO2 toegevoegd aan de atmosfeer en opzichte van stookolie en/of aardgas.

8 redenen waarom houtpellets

Pellets zijn een hernieuwbaar natuurproduct en zullen in tegenstelling tot olie, gas en uranium ook voor de volgende generaties nog beschikbaar zijn.
Pellets verbranden CO2-neutraal. Gedurende zijn groei neemt een boom CO2 op, die dan bij de verbranding terug afgegeven wordt – net zoals bij natuurlijke verrotting in het bos.
De prijsvergelijking laat het zien: Houtpellets, de ecologisch schone stookmethode, zijn ook economisch aantrekkelijk. Houtpellets zijn duidelijk voordeliger dan fossiele brandstoffen zoals stookolie en aardgas. Dus goed voor het milieu en de portemonnee.
Bij de productie van pellets wordt geen extra boom geveld. Om pellets te maken worden resten uit houtverwerking gebruikt. Bovendien groeit in Europa elk jaar meer hout aan dan er gebruikt wordt.
SERAS handelt bewust alleen in pellets van leveranciers uit België. Veel pelletleveranciers importeren uit Oost-Europa of zelf vanuit bijvoorbeeld Canada. De CO2 uitstoot van het transport is daar enorm! Dit willen wij voorkomen en kiezen daardoor bewust voor een regionaal product.
Pellets zijn makkelijk te handhaven. Men kan ze makkelijk met een vrachtwagen laten leveren. Het transport van pellets naar uw ketel gebeurt automatisch via een schroef- of vacuumzuigsysteem en moderne pelletketels zijn in werking volkomen onderhoudsvrij.
Pellets hebben maar half zoveel plaats nodig voor opslag als houtblokken. De jaarvoorraad voor een moderne eengezinswoning kan op ca. 4 m² opgeslagen worden.
Pellet zijn een lokaal natuurproduct. Met pellets bent u onafhankelijk van internationale crisissen en globale ontwikkelingen.

particulieren

Duurzaam wonen voor u en uw gezin

SERAS verkoopt CV-ketels voor de centrale verwarming en sanitair met houtpellets als brandstof. Deze ketels met hoog rendement kunnen automatisch pellets aanvoeren via een cyclomatisch systeem of een rechte wormschroef.

Lees meer

melkboeren

CV-ketels voor melkboeren

De DairyPod® is een unieke “standalone” hoge-temperatuur-ketel, die warm water van max 95°C produceert om de installaties te reinigen voor en na het melken. De ketel wordt gevoed door houtpellets, een CO2-neutrale brandstof.

Binnenkort meer

bedrijven

Bedrijven/Fabrieken

Laat uw bedrijf niet ter plaatste trappelen met hoge energiekosten. Wees uw eigen energieleverancier en wees onafhankelijk op de energiemarkt. Investeer in groene groene energie, en met de besparing kan je je bedrijf naar het volgende niveau brengen. Een groen imago voor uw klanten en de inzetting voor een beter milieu zijn eveneens voordelen.

Binnenkort meer
Contacteer ons

SERAS verdeelt ook zelf houtpellets met een zeer hoge calorische waarde.

Stuur ons een mail en vraag achter onze uitzonderlijke condities
Contacteer ons