Houtpellets als hernieuwbare energiebron.

Wie verwarmt met hout gebruikt een hernieuwbare, niet-vervuilende brandstof die de concentratie CO2 in de lucht niet mee doet toenemen. Voorwaarde is dan wel dat de kwaliteit en de herkomst van het hout in orde zijn en dat het hout in goede omstandigheden verbrand wordt.

Duurzaam verwarmen is beter voor het milieu

Bij de productie van houtpellets worden geen extra bomen geveld. Om pellets te maken worden resten uit houtverwerking gebruikt. Bovendien groeit in Europa elk jaar meer hout aan dan er gebruikt wordt.

Slimme technologie als een standaard.

Met de ultieme controle over uw ketel, maakt de I-gen het mogelijk voor een “out of the box” installatie met fuzzyLogic PID controle. Gecombineerd met Smart Technology, zorgt de geavanceerde algoritme, binnen de I-gen’s software, ervoor dat de W-compact houtpelletketels de gemakkelijkste ketels zijn voor gebruik, onderhoud en installatie.

  • Remote monitoring
  • Instellen weekprogramma
  • Verschillende rapporten opmaken en via mail versturen
  • Uitgebreide rapportenmenu (bv: verbruik)
  • Lage brandstofpeil alarm (via sms/mail)
  • Melding voor uw jaarlijkse controle

Volledig onafhankelijkheid

Met een houtpelletsilo hoeft u niet meer handmatig uw ketel bij te vullen. De pellets worden aangezogen vanuit de silo en de ketel regelt deze besturing zelf.

Veilige opslag van uw pellets

Voor silo's bieden wij u verschillende mogelijkheden aan: zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid van opslag in een aparte kelderruimte of boven op zolder. Zowel binnenshuis als buiten (bv. onder een carport) kunnen de pellets opgeslagen worden. Ook kunnen de pellets ondergronds opgeslagen worden.
De pellets komen tot bij u thuis

Of je nu een ton pellets nodig hebt, of meer – als je wilt kan jouw jaarlijkse voorraad in één keer worden aangevuld. Één telefoontje naar uw pelletleverancier en hij komt bij je thuis, sluit de pomp aan op uw opslagplaats, en… Ready, set, go!

Bekijk onze Silo's

Bekijk ons uitgebreid gamma

Klik op onderstaande knoppen om naar de pagina te gaan van de cv-ketel

W-Compact Intern Standaard

W-Compact Intern SLIM

W-Compact Extern Standaard

W-Compact Extern SLIM

Condenserend pelletketel

Micro-WKK (warmte & elektriciteit)